Βόρειος Έβρος

Το κύριο χαρακτηριστικό του βόρειου Έβρου είναι τα παρθένα και ανέγγιχτα τοπία, τα οποία απλώνονται στο άπειρο και δημιουργούν την επιθυμία για εξερεύνηση.  Δάση, καλλιέργιες και οικισμοί συνθέτουν την εικόνα της περιοχής, που προσκαλέι τους επισκέπτες σε μιά άλλη Ελλάδα, ενναλακτική.

Μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στον βόρειο Έβρο, που θα μπορούσε να αναδείξει την φύση, τοποθεσία, ιστορία και παράδοση της περιοχής είναι η εξής:

Το Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας διαθέτει μια χαρακτηριστική συλλογή εκθεμάτων και πληροφοριών που μπορεί να εισάγει τους επισκέπτες στην κουλτούρα και ιστορία του τόπου.

Ο σημαντικότατης αξίας αρχαιολογικός χώρος στην μικρή Δοξιπάρα, μας πηγαίνει ακόμα πιο πίσω στον 2ο αι μ.Χ. Σκελετοί αλόγων, κατάλοιπα αμαξών και αναρίθμητα άλλα αντικείμενα απο επισκέψιμες ταφικές ανασκαφές προσφέρουν ενδιαφέρουσες εικόνες και πληροφορίες.

Προτεινόμενη στάση για αναψυχή και φαγητό αλλα και διαμονή, είναι η μονάδα εκτροφής θηραμάτων ‘Ευρωθήραμα’, σημείο αναφοράς στην περιοχή. Εδώ μπορει κανείς να παρατηρήσει τα άγρια ζώα του εκτροφείου, να γευτεί τοπικά πιάτα, να διανυκτερεύσει στους πετρόχτιστους ξενώνες αλλα και να απολαύσει τον κήπο και τις διαδρομές περιπάτου.

Ενδιαφέρον προορισμός είναι ο εκθεσιακός χώρος Σπηλαίου. Μια μεγάλη συλλογή αρχαιολογικών ευρυμάτων αντικατροπτίζει την ιστορική αξία του Έβρου στην εξέλιξη της ιστορίας και δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή άλλων εποχών.

Ο ποταμός Άρδας πηγάζει απο τα βουνά της Βουλγαρίας και καταλήγει στον ποταμό Έβρο. Το κομμάτι του ποταμού στο βόρειο Έβρο αποτελέι σημείο ενδιαφέροντος και επισκεψης προσφέροντας μοναδική ομορφία και αλλα και εύρος δραστηριοτήτων.

Κάπου εδώ βρίσκεται και το Τριεθνές. Στο σημείο αυτό ενώνονται η Βουλγαρία και η Τουρκία με την Ελλάδα. Βρίσκεται στο βορειότερο σημέιο της χώρας και γοητεύει τον επισκέπτη για ποικίλους λόγους.

Τέλος, πέρα απο όλα αυτά, απο τον βόρειο Έβρο μπορεί κανεις να επισκευτέι αντίστοιχα σημέια ενδιαφέροντος στην Τουρκία και Βουλγαρία, μιας και η κοντινή απόσταση μπορεί προσφέρει μονοήμερες εκδρομές σε άλλους τόπους και πολιτισμούς.

Σχολιάστε